Studieturer på Åsane folkehøgskole

Elevene på Åsane folkehøgskole har et svært bredt utvalg i studiereiser på de forskjellige linjene på skolen. Skolen har også tilbud om reise til Nepal som et av våre valgfag. Under kan du lese mer om de forskjellige studieturene våre.

Animasjon og grafikk: Japan

Linjen reiser på linjetur til Tokyo i Japan. Her besøker vi blant annet animasjonsfestivalen Tokyo Anime Award Festival, der vi får se animasjonsfilmer fra hele verden, og lytte til og treffe animatører fra industrien.

Arkitektur og design: Japan

Studieturen i vårsemesteret går til Japan, et helt spesielt land der mye spennende skjer innen teknologiutvikling og produktdesign. Vi besøker flere nyere arkitekturprosjekter, både sentralt i Tokyo og i regionen.

Foodie adventures: Portugal på langs

Portugal er et spennende reisemål for matglade. Landet byr på en variert matkultur og gjestfrihet. Vi utforsker fargerike markeder, ulike smaker og kulturer på kryss og tvers i landet. 

 

Latin-Amerika – Cuba og Mexico

Turen går sørover fra Mexico City, og du får du se og oppleve mangfoldet i drakter, skikker, kunst og kultur. Du får et innblikk i landenes historie og du får et nærmere kjennskap til de utfordringene ulike urfolksamfunn står over for i vår tid.

Musikal og performance: København, Berlin, Paris og London

På våren drar vi på interrail til musikalens og kabaretens gullgruver – storbyene København, Berlin, Paris og London. På reisen får vi noen fantastiske opplevelser sammen og massevis av inspirasjon fra forestillinger og workshops med profesjonelle scenekunstnere.

Revy og teater: Interrail – København, Berlin, Paris og London

Linjeturen blir interrail der vi går på toget i Bergen og stopper i København, Berlin. Paris og London. Reisen vil gi oss noen fantastiske opplevelser og massevis av inspirasjon fra forestillinger og workshops med profesjonelle scenekunstnere i Europa.

Skriveverkstedet: Irland

I vårsemesteret reiser vi på en toukers studietur til Irland – landet med flest Nobelprisvinnere i litteratur i forhold til folketallet. Dublin ble grunnlagt av vikinger for 1200 år siden, og er i dag et perfekt utgangspunkt for å utforske landets stolte litterære tradisjoner.

Din framtid: Italia

Du får delta på en spennende matfestival i Torino, som setter søkelys på matberging, helsefremmende mat og at mat skal være sosialt bærekraftig. Etter matfestivalen skal vi reise videre til Florence og Roma. Vi kan ikke dra fra Italia før vi opplever noen av de historiske stedene som har hjulpet oss til å bygge opp vårt sosialdemokratiske samfunn, samtidig som vi nyter italiensk kultur, landskap og mat på veien.

Din framtid: Sri Lanka

Dette er en rundreise der vi blir kjent med FORUT sitt arbeid, det gjestfrie folket, kultur, natur, historie og politiske forhold. Vi bestiger Sigirya-fjellet og besøker en botanisk hage. Vi besøker flere templer og har tid til sightseeing, bydag og flere uforglemmelige opplevelser.