Studieturer på Åsane folkehøgskole

Elevene på Åsane folkehøgskole har et svært bredt utvalg i studiereiser på de forskjellige linjene på skolen. I tillegg til linjeturene reiser skolen på fellstur til Shetland og har tilbud om reise til Nepal på et av valgfagene. Under kan du lese mer om de forskjellige studieturene våre.

Vi håper og tror at det igjen skal være mulig å reise et år fram i tid. Vi planlegger for at reisene våre skal kunne gjennomføres i slutten av vårsemesteret 2022, og håper at verden igjen er mer normal da!

Seiltokt med Statsraad Lehmkuhl

Som innledning på skoleåret reiser vi med Norges største seilskute, Statsraad Lehmkuhl fra Lisboa til Cadiz! Dette blir en reise der vi gjennom samarbeid og tett samliv blir kjent med oss selv og hverandre, og der vi skal legge grunnlaget for et fantastisk skoleår!

Design og arkitektur: Japan

Studieturen i vårsemesteret går til Japan, et helt spesielt land der mye spennende skjer innen teknologiutvikling og produktdesign. Vi besøker flere nyere arkitekturprosjekter, både sentralt i Tokyo og i regionen.

Digital animasjon & grafikk: Japan

Linjen reiser på linjetur til Tokyo i Japan. Her besøker vi blant annet animasjonsfestivalen Tokyo Anime Award Festival, der vi får se animasjonsfilmer fra hele verden, og lytte til og treffe animatører fra industrien.

Explore Nepal:  Nepal

Explore Nepal er et valgfag for deg med reiselyst og som ønsker å oppleve hverdagslivet, naturen og kulturen i fjellandet Nepal som er blant de aller fattigste landene i verden.

Forfatterlinjen: Irland

I vårsemesteret reiser vi på en toukers studietur til Irland – landet med flest Nobelprisvinnere i litteratur i forhold til folketallet. Dublin ble grunnlagt av vikinger for 1200 år siden, og er i dag et perfekt utgangspunkt for å utforske landets stolte litterære tradisjoner.

Global Solidaritet: Malawi

I Malawi skal vi besøke våre partnere i Malawi Girl Guides Association (MAGGA)Du får tilbringe en god del tid sammen med aktive frivillige for MAGGA. Du skal også få en tur til Lake Malawi som et lite avbrekk i en intens og givende studietur.  

Latinamerika: Cuba og Mexico

Turen går sørover fra Mexico City, og du får du se og oppleve mangfoldet i drakter, skikker, kunst og kultur. Du får et innblikk i landenes historie og du får et nærmere kjennskap til de utfordringene ulike urfolksamfunn står over for i vår tid.

Musikal: England

På våren drar vi til storbyen London for godt påfyll og masser av inspirasjon – West end, forestillinger, danseklasser og workshops er noe av det som venter oss der, samt et hav av erfaringer og opplevelser!

Musikk og vokal: USA

Musikk og vokal reiser til New York og opplever den unike pulsen i byen, vi går på konserter, har workshop og ser musikal på Broadway. I tillegg har byen utrolig mye å by på av opplevelser og kultur, og vi suger til oss så mye vi kan.

Spillutvikling: England

Linjen reiser på linjetur til London. Her deltar vi blant annet på London Games Festival som er en uke fullstappet med spillrelaterte arrangementer. På spillmessen EGX Rezzed får vi prøve ut nye spill, snakke med spillutviklerne selv og høre om siste nytt.

Teater & impro: England & Frankrike

Teater og Impro reiser på studietur til London og Paris. Vi går på forestillinger og opplever noe av det ypperste innen teater, musikkteater, konserter og show. Vi besøker teatermuseet, er på «backstage-tour» på the National Theatre,