Studieturer på Åsane folkehøgskole

Elevene på Åsane folkehøgskole har et svært bredt utvalg i studiereiser på de forskjellige linjene på skolen. Skolen har også tilbud om reise til Nepal som et av våre valgfag. Under kan du lese mer om de forskjellige studieturene våre.

Arkitektur og design: Japan

Studieturen i vårsemesteret går til Japan, et helt spesielt land der mye spennende skjer innen teknologiutvikling og produktdesign. Vi besøker flere nyere arkitekturprosjekter, både sentralt i Tokyo og i regionen.

Animasjon og grafikk: Japan

Linjen reiser på linjetur til Tokyo i Japan. Her besøker vi blant annet animasjonsfestivalen Tokyo Anime Award Festival, der vi får se animasjonsfilmer fra hele verden, og lytte til og treffe animatører fra industrien.

Explore Nepal:  Nepal

Explore Nepal er et valgfag for deg med reiselyst og som ønsker å oppleve hverdagslivet, naturen og kulturen i fjellandet Nepal som er blant de aller fattigste landene i verden.

Skriveverkstedet: Irland

I vårsemesteret reiser vi på en toukers studietur til Irland – landet med flest Nobelprisvinnere i litteratur i forhold til folketallet. Dublin ble grunnlagt av vikinger for 1200 år siden, og er i dag et perfekt utgangspunkt for å utforske landets stolte litterære tradisjoner.

Latin-Amerika – Cuba og Mexico

Turen går sørover fra Mexico City, og du får du se og oppleve mangfoldet i drakter, skikker, kunst og kultur. Du får et innblikk i landenes historie og du får et nærmere kjennskap til de utfordringene ulike urfolksamfunn står over for i vår tid.

Musikal og kabaret: England

På våren drar vi til storbyen London for godt påfyll og masser av inspirasjon – West end, forestillinger, danseklasser og workshops er noe av det som venter oss der, samt et hav av erfaringer og opplevelser!

Musikk, voice og studioproduksjon: USA

Musikk, voice og studioproduksjon reiser til New York og opplever den unike pulsen i byen, vi går på konserter, har workshop og ser musikal på Broadway. I tillegg har byen utrolig mye å by på av opplevelser og kultur, og vi suger til oss så mye vi kan.

Spillutvikling og spillteknologi: England

Linjen reiser på linjetur til London. Her deltar vi blant annet på London Games Festival som er en uke fullstappet med spillrelaterte arrangementer. På spillmessen EGX Rezzed får vi prøve ut nye spill, snakke med spillutviklerne selv og høre om siste nytt.

Revy og teater: England & Frankrike

Revy og teater reiser på studietur til London og Paris. Vi går på forestillinger og opplever noe av det ypperste innen teater, musikkteater, konserter og show. Vi besøker teatermuseet, er på «backstage-tour» på the National Theatre,